על הגובה > סבבה > מידע סביבתי > אוויר > אוויר נקי

בנייה ירוקה

איך אפשר לארח בבית את השמש בחורף, ולהיפרד ממנה בקיץ?
אנחנו נוהגים לווסת את הטמפרטורה במקומות שאנחנו שוהים – בבית, בבית הספר ובעבודה. אנחנו נוהגים לחמם בחורף באמצעים שונים (תנור גז, חשמל, מזגן) ולקרר אותו בקיץ (מזגן, מאוורר). לוויסות הטמפרטורה בבית אנחנו משתמשים באנרגיה חשמלית או אנרגיה המופקת משריפת חומרי דלק (גז, נפט). אם נתכנן בתבונה את המיזוג נוכל לחסוך באנרגיה, חשמל ודלק ולהפחית את פליטת הגזים לאטמוספרה.

החלוקה הפנימית של הבית
כדאי להפנות את חדרי המגורים לכיוון דרום, דרום-מזרח. בארצנו, זהו הכיוון הפונה אל השמש בעונת החורף. בדרך זו נוכל לנצל ביעילות את האנרגיה הסולרית (אנרגיית השמש) וכן לנצל את האור טבעי ברוב שעות היום. בכך נחסוך שימוש בחשמל למאור, ונצמצם פליטה של חומרים מזהמים מתחנות לייצור חשמל.

צביעת הגג
כדאי שצבע הגג יהיה לבן בוהק. הצבע הלבן מחזיר חלק מקרינת השמש ובכך מפחית את התחממות הבית בקיץ, ומפחית את הצורך בשימוש במזגנים ובחשמל.

הצללה (יצירת צל)
מומלץ לחסום קרינה ישירה של השמש בהצללה של דלתות וחלונות – בעזרת וילונות או בעזרת גגון או פרגולה. בדרך זו עוזרים לשמור על טמפרטורה נמוכה יותר בבית.

אוורור
כדי לנצל את הרוח לאוורור המבנה, יש לתכנן בו "מנהרת רוח" שתאפשר זרימת אוויר מפתחי הכניסה שלו, דרך פתחים במחיצות הפנימיות, ועד פתחי היציאה.

זיגוג (שמשות לחלונות)
בבחירת הזיגוג מומלץ להתקין שמשות כפולות של החלונות ובכך לשפר את בידוד הבית. שיפור הבידוד מביא לחיסכון באנרגיה הנדרשת לחימום ולקירור.

איטום
חשוב להקפיד על איטום הבית. איטום הדלתות והחלונות יוצר משפר אף הוא את בידוד הבית ומביא לחיסכון באנרגיה.

אנרגיה סולרית (אנרגיית השמש)
מומלץ להתקין דודי שמש, כדי לנצל אנרגיה סולרית לחימום המים.

תאורה מלאכותית
מומלץ להשתמש ב נורות וגופי תאורה חסכוניים. מומלץ להחליף את נורות הליבון בנורות חסכוניות.


סביבות
על האתר
כלים
שתפו