על הגובה > סבבה > מידע סביבתי > מים ונחלים > שימוש במים על ידי האדם

צריכת מים בחקלאות ובתעשייה

חשבון המים הגדול
אל חשבון הצריכה הביתית שלנו (הכולל גם את המים שכל אחד מאיתנו משתמש בהם במקומות ציבוריים) אנו צריכים להוסיף גם את המים שאנחנו מנצלים כדי לייצר את כל המוצרים שאנחנו משתמשים בהם: מוצרי מזון ומוצרי תעשייה.

בחקלאות - הגידולים החקלאיים צורכים מים לגידולם. כך גם בעלי החיים הגדלים במשק החקלאי.
כמה דוגמאות:
כדי לייצר עגבנייה אחת דרושים 30 ליטר מים; כדי לייצר בננה אחת דרושים 85 ליטר מים; כדי לייצר 50 גרם חומוס דרושים 100 ליטר מים; 100 גרם גבינה דורשים 50 ליטר; 100 גרם בשר דורשים 100 ליטר מים.

בתעשייה - המים משמשים בתהליכי הייצור השונים - לחימום, לקירור, לניקוי, להובלה וגם כחומר גלם.
לדוגמה: לצורך ייצור של 1 טונה נייר דרושים כ-30000 ליטר מים, אך כיום באמצעות שיטות למיחזור מים מצליחים לצמצם את צריכת המים עד לכ-7000 ליטר מים.

על פי חוקי המים, פיתוח מקורות מים, הובלתם וחלוקתם נעשה על ידי המדינה ובאחריותה. כדי לספק את צריכת המים של האזרחים, המדינה משתמשת במקורות המים העומדים לרשותה (מי תהום ומים עיליים) ומחלקת אותם בין תחומי הצריכה השונים – צריכה ביתית ועירונית, צריכה בחקלאות ובתעשייה.

סביבות
על האתר
כלים
שתפו