המיינות גורמות נזק רב אשר עלול להחריף עם השנים. מלבד הפגיעה במיני ציפורים, הן פוגעות גם בעוד גורמים בסביבה וכן בשדות חקלאיים, במטעים ובכרמים. גידול ניכר במספר המיינות עלול להגביר את הנזקים הנגרמים מהן.

האם אפשר לצמצם את אוכלוסיית המיינות, כך שפגיעתן בבתי גידול והנזקים שהן גורמות יוקטנו במידה ניכרת?
מומחים שונים לאקולוגיה, חקלאים ופעילי סביבה, מעלים אפשרויות שונות להתמודדות עם המיינות ולצמצום האוכלוסייה שלהן, לדוגמה, לכידת המיינות וכליאתן בכלובים, ציד מיינות או שימוש באמצעי הדברה.

אך כל האפשרויות האלו כרוכות בפגיעה במיינות.
מחקרים מראים שפשוט הרבה יותר למנוע את הפלישה של מינים פולשים כדוגמת המיינה, מאשר להתמודד עם הפלישה לאחר שהמיינות כבר התפשטו והתאקלמו. לדוגמה, אפשר לנקוט את הפעולות הבאות:

  • להקפיד שציפורים זרות לא יברחו מכלוביהן;
  • לפקח על גבולות הארץ ולמנוע בחוק הבאת ציפורים שעלולות לגרום נזק;
  • לחנך למניעת שחרור של חיות מחמד לטבע כדוגמת ציפורים, איגואנות, דגי אקווריום, נחשים, חלזונות ועכבישים.
הי חברים, האם יש לכם רעיון אחר לצמצום האוכלוסייה של המיינות ולמניעת התפשטותן לעוד אזורים בארץ?
אירו

מה אנחנו יכולים לעשות?

אחד הדברים החשובים שכל אחד מאתנו יכול לעשות למניעת התופעה של מינים פולשים היא לקחת אחריות לחיות המחמד שלנו.
לפני שאנחנו מחליטים לאמץ חיית מחמד, לדוגמה ציפור, איגואנה, נחש, חמוס, דגי אקווריום, אוגר ואפילו חילזון, חשוב שנחשוב היטב, נתייעץ ונאסוף מידע בנוגע לחיית המחמד, כדי שנוכל להיות בטוחים שאנחנו ערוכים ומוכנים לטפל בה כראוי ולספק לה את כל צרכיה, הן מבחינה פיזית הן מבחינה רגשית. כדאי גם שנבדוק עם עצמנו, אם אנו מודעים לגודל האחריות הטמונה בגידול בעל חיים.
לאחר שהחלטנו לאמץ חיית מחמד, אם מתעוררת בעיה כלשהי, ואיננו יכולים להמשיך לגדל אותה, חשוב מאוד להתייעץ עם אנשים שיכולים לסייע לנו לפתור את הבעיה, ולא לשחרר את החיה לטבע. היעזרו בטבלת העמותות למען בעלי החיים בערוץ מידע סביבתי

מינים פולשים בישראל

בפעילות זו הצגנו מין פולש אחד – המיינה, ואולם יש מינים פולשים רבים. רוצים לדעת עוד? קראו באתר המשרד להגנת הסביבה על בעלי-חיים פולשים ועל צמחים פולשים.
מדריך למורה אחורה קדימה
סביבות
על האתר
כלים
שתפו
תנאי שימוש|© כל הזכויות שמורות למדינת ישראל ולעמותת סנונית לקידום החינוך המתוקשב gov על הגובה!