התייעלות אנרגטית אפשרית לא רק בבית ובמשפחה אלא גם בבית הספר, בעבודה, בעיר ובמדינה. בפעילויות הבאות נכיר דוגמאות ורעיונות איך לייעל את צריכת האנרגיה של כל התושבים ולחסוך גם אנרגיה וגם כסף לעיר ולמדינה.
בעת הפעלת מכשיר כלשהו כגון נורה, קומקום חשמלי, מכונת כביסה, מנוע של מכונית וכדומה, יש לספק לו אנרגיה בכל רגע ורגע. תוספת האנרגיה ליחידת זמן, הנחוצה להפעלת המכשיר, נקראת הספק. נהוג למדוד את ההספק ביחידות של ואט או קילוואט, ולציין על גבי המכשיר את ההספק הנחוץ לצורך הפעלתו. הספק זה נקרא גם "הספק נצרך" ולמכשירים השונים קוראים גם "צרכנים".
האנרגיה הדרושה להפעלת המכשירים השונים מתקבלת מניצול של משאבי טבע שחלקם מתכלה, כמו פחם או גז, וחלקם מתחדש כמו הרוח או קרינת השמש. ההספק המרבי שאפשר לקבל מניצול משאבי טבע שונים לצורך הפעלת כלל המכשירים במערכת נקרא "הספק זמין".
מכאן ברור שההספק הנצרך על ידי כלל הצרכנים במערכת לא יכול לעלות בגודלו על ההספק הזמין.
לפניכם ייצוג המתאר מאזן בין הספק זמין לבין הספק נצרך במערכת מסוימת. המערכת יכולה להיות הבית, העיר או המדינה שלכם. בדקו עד כמה אתם מבינים מהי התרומה של כל אחד מהמרכיבים למאזן בין ההספק הזמין (המייצג את הספק מקורות האנרגיה) לבין ההספק הנצרך (המייצג את הספק הצרכנים).
חיסכון בהספק הנצרך:הקטנת ההספק הנצרך (למשל על ידי שימוש בפחות מכשירים או במכשירים בעלי הספק נצרך קטן).
חיסכון בשימוש במשאבים מתכלים:שימוש במשאבים מתחדשים להפקת אנרגיה, כדי לחסוך במשאבים המתכלים שכמותם מוגבלת.
המשיכו לפעילות הבאה כדי להכיר אמצעים להתייעלות אנרגטית.