באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. בתמונה נראים קומנדקרים ישראליים במדבר סיני. בשנת 1956 פלשה ישראל לסיני, שהייתה אז תחת שלטון מצרים. המלחמה הזאת נקראת "מבצע קדש". ישראל פתחה במלחמה בעקבות כמה אירועים, ובראשם סגירת מצרי טיראן (מעבר ימי הנמצא בפתח מפרץ אילת ומקשר בינו לבין ים סוף) על ידי מצרים בפני כלי שיט ישראליים; וחתימת עסקת נשק גדולה בין מצרים לצ'כוסלובקיה, שהעידה על הכוונות התוקפניות של מצרים.
נכון. תעלת סואץ היא תעלה המפרידה באופן מלאכותי בין יבשת אסיה לבין יבשת אפריקה. התעלה משמשת למעבר אוניות בין אסיה לאירופה ומקצרת מאוד את הדרך בכך שהיא עוקפת את אפריקה. התעלה עוברת בשטחה של מצרים.
נכון. ביולי 1956 הכריז שליט מצרים גאמל נאצר על הלאמת תעלת סואץ. התעלה, שברובה הייתה שייכת בשנת 1956 לצרפת ולבריטניה, נסגרה למעבר של אוניות ישראליות. צרפת ובריטניה לא רצו לאבד את שליטתן בתעלת סואץ ולכן החליטו לצאת למלחמה נגד מצרים. הן תכננו את "מבצע מוסקיטר" לכיבוש התעלה, שהתקיים במקביל ל"מבצע קדש".
נכון. מדינת ישראל לא התכוונה לכבוש את מצרים. המטרות המוצהרות של המלחמה היו: לפתוח את מפרץ אילת מפני הסגר המצרי, לחסל את קבוצות הטרור שהסתננו לישראל מגבול סיני ומרצועת עזה, ולמנוע התקפה מצרית באמצעות הריסת הכוחות הצבאיים ושדות התעופה שהציבה מצרים וסיני.
נכון. ישראל כבשה את חצי האי סיני בימים ספורים, כפי שהוסכם עם צרפת ובריטניה. גם צרפת ובריטניה פלשו למצרים וכבשו חלקים ממנה. אולם האו"ם, ובראשו ארצות הברית וברית המועצות, דרש מישראל, מצרפת ומבריטניה לפנות את כוחותיהן ממצרים. וכך היה. לאחר סיום הקרבות הכריז האו"ם שתעלת סואץ היא רכוש מצרים, וכוח חירום בין־לאומי הוצב באזור כדי לשמור על מצרי טיראן ועל תעלת סואץ פתוחים.