באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. התמונה צולמה בבית המשפט לאחר שסוכני המוסד הביאו את אייכמן לארץ כדי להעמידו לדין. המוסד הישראלי קיבל מידע על מקום הימצאו של אייכמן בארגנטינה, ובשנת 1960 חטפו סוכני המוסד את אייכמן במבצע נועז. הם עקבו אחריו כשנסע לביתו, ובשניות אחדות הוציאו אותו מרכבו והכניסו אותו לתא האחורי של מכוניתם. במשך כמה ימים הוא הוחבא בדירת מסתור, ולאחר מכן הוא הוטס לארץ בחשאי. במשפטו הוצב אייכמן בתא העשוי מזכוכית משוריינת מחשש שיתנקשו בחייו.
נכון. אדולף אייכמן היה אחד מראשי המנהיגים של השלטון הגרמני הנאצי. הוא היה אחראי ל"טיהור" פולין מיהודים ולשליחת יהודי אירופה למחנות ההשמדה. בהונגריה לבדה הוא היה אחראי לשליחתם של כחצי מיליון יהודים למותם. כמו כן פעל רבות למניעת שחרור יהודים מהגרמנים באמצעות ארגונים שונים.
נכון. עורך הדין של אדולף אייכמן טען שאייכמן היה רק פקיד בממשל ועשה את המוטל עליו. האשמה העיקרית היא הממשלה הגרמנית ששלחה את הפקודות ולא המבצעים. בית המשפט דחה את טיעון ההגנה בטענה שלאייכמן אסור היה לבצע פקודות של רצח, והייתה לו אפשרות לפרוש מתפקידו. בפסק הדין הוחלט שאייכמן אשם, וב־31 במאי 1962 הוא הוצא להורג בתלייה, וגופתו נשרפה.
נכון. עד משפט אייכמן לא הרבו ניצולי השואה לדבר על מה שקרה בשואה, ולכן אזרחי המדינה והעולם כולו לא ידעו בדיוק מה התרחש שם. בארץ רווחה הדעה שניצולי השואה הלכו "כצאן לטבח" – כלומר לא התקוממו כששלחו אותם למותם. אך במהלך משפט אייכמן נחשפו מאות עדויות של ניצולי שואה ומסמכים שהעידו על מה שקרה במחנות הריכוז וההשמדה, וכך גילו על גבורתם של היהודים בשואה ועל ניסיונם לשרוד.