באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. "הפנתרים השחורים" הייתה תנועת מחאה עדתית שהוקמה בתחילת שנות ה־70 על ידי צעירים בני עדות המזרח.
הקבוצה טענה שהמדינה מתייחסת לאזרחים המזרחיים בהתנשאות ובזלזול, והיא מקפחת אותם. חברי הקבוצה קראו לעצמם "הפנתרים השחורים" על שמה של תנועת מחאה אמריקנית.
ב־18 במאי 1971 דווח בכלי התקשורת על מהומות ועל הפגנות סוערות של "הפנתרים השחורים" בירושלים ועל התנגשויות אלימות עם משטרת ישראל.
נכון. צ'רלי ביטון עלה ארצה ממרוקו בהיותו בן שנתיים. הוא התגורר בשכונת מוסררה שבירושלים שבאותם הימים הייתה שכונת מצוקה. ב־1971 כשהיה בן 24 נמנה עם מייסדי "הפנתרים השחורים" ושנתיים אחר כך עמד בראש רשימתם לכנסת. ב־1977 נבחר לכנסת מטעם חד"ש ושימש חבר כנסת במשך 15 שנה. גם לאחר סיום כהונתו בכנסת המשיך בפעילות חברתית ופוליטית.
נכון. תנועת "הפנתרים" האמריקנית היא תנועה חברתית־פוליטית שהוקמה בשנת 1966 עלידי צעירים שחורים. חברי התנועה ביקשו להשיג שוויון בעבור השחורים בארה"ב וסברו שהדרך הטובה ביותר להשגת המטרה היא מרד אזרחי אלים. בשיא פעילותה היו בה כ־5,000 חברים. הפנתרים ניסחו את דרישתם כך: "אנחנו רוצים אדמה, לחם, דיור, חינוך, ביגוד, צדק ושלום".
נכון. גולדה מאיר נענתה לבקשת "הפנתרים השחורים" ונפגשה עם ארבעה מהם. בפגישה ניסתה לדחות את טענותיהם על קיפוח. במסיבת עיתונאים שנערכה לאחר הפגישה סיכמה גולדה את הפגישה בהתבטאות שערורייתית על חברי הקבוצה ש"הם לא נחמדים". אמירה זו גררה בעקבותיה סערה ציבורית. מחאתם של ה"פנתרים השחורים" העלתה את המודעות בארץ לשאלת האפליה בין עדות שונות ועליות שונות.