באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. ב־15 במאי 1974 חדרו מחבלים לישראל והגיעו לעיר מעלות. הם החלו במסע הרג ורצחו משפחה; לאחר מכן השתלטו על בית הספר "נתיב מאיר" ולקחו כבני ערובה את 115 התלמידים והמורים שהיו בו. הממשלה סירבה להיענות לדרישות המחבלים, וכוח של סיירת מטכ"ל נשלח לנסות ולחלץ את החטופים. המבצע נכשל, והמחבלים הצליחו להרוג עוד 26 אנשים ולפצוע 68 איש לפני שחוסלו.
נכון. ציפי מימון הייתה אחת מהתלמידות ששהו בבית הספר. אחיה החייל, גליל, השתתף בפעולת החילוץ. תמונתם הפכה לתמונה המפורסמת ביותר מהאירוע הקשה הזה. התמונה צולמה על ידי צלם שהתגנב לקרבת בית הספר והתחבא בשיחים לא הרחק משם.
נכון. לאחר האסון הודיעה הממשלה על הקמת "ועדת חורב". הוועדה גילתה שהיו כמה תקלות במהלך המבצע. למשל, השלכת רימון עשן על ידי אחד החיילים שגרם לבלבול והקשה על תפקוד המחלצים, חייל שמסיבה לא ברורה לא הצליח להגיע אל החלון, וכן טעות של מפקד חוליית הפריצה, עמירם לוין, שעלה בטעות לקומה הלא־נכונה.
נכון. בעקבות כישלון מבצע החילוץ הבינו במערכת הביטחון שיש הבדל בין חילוץ בני ערובה בתוך שטח ישראל לבין פעולות מיוחדות בלב אוכלוסיית אויב. לכן הוחלט להקים יחידה משטרתית מיוחדת ללוחמה בטרור שתתמחה במקרים כאלה.
בנוסף לכך, ב־10 ביולי 1974 אישרה הממשלה את הקמתו של "המשמר האזרחי", כוח שיורכב מאזרחים שמתנדבים לסייר בשכונות מגוריהם ובכך יסייעו למשטרה לאכוף את החוק ולדאוג לביטחון התושבים.