באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. כחמש שנים לאחר מלחמת יום הכיפורים החלו שיחות שלום בין ישראל למצרים. ב־1979 לאחר שיחות ממושכות, נערך טקס רשמי ובו נחתם הסכם שלום היסטורי בין המדינות. בהסכם נקבע שישראל תיסוג מחצי האי סיני שבו החזיקה משנת 1967 ואשר בו הקימה 18 יישובים שבהם התגוררו 4300 ישראלים. מצרים התחייבה לא להציב בסיני חיילים אלא רק שוטרים אך לאחר ההתנתקות מעזה (ב־2004) נתבקשה להחליף את השוטרים בחיילים.
נכון. טקס החתימה על ההסכם נערך בבית הלבן, משכנו של הנשיא האמריקני. הטקס נערך שם כי זהו שטח ניטרלי וגם מעונו הרשמי של נשיא ארה"ב, ג'ימי קרטר, שהיה המתווך בשיחות. מטעם ישראל חתם על ההסכם ראש הממשלה, מנחם בגין, ואילו מטעם מצרים חתם הנשיא אנואר סאדאת.
נכון. בגין וסאדאת קיבלו פרס נובל לשלום כבר בשנת 1978 עוד לפני החתימה הרשמית על ההסכם. ג'ימי קרטר שהיה מתווך בשיחות השלום, לא זכה בפרס יחד אתם, אבל בחלוף 23 שנים זכה גם הוא לכבוד הזה, ובשנת 2002 הוענק לו הפרס "על עשורים של מאמץ בלתי נלאה למציאת פתרונות של שלום לסכסוכים בין־לאומיים, לקידום הדמוקרטיה וזכויות האדם ולעידוד פיתוח כלכלי וחברתי".
נכון. רוב מדינות ערב הגיבו בזעם על הסכם השלום, ובתוך מצרים קמה מחתרת שפעלה להפלת השלטון. בסוף שנת 1981 בעיצומו של מצעד צבאי קפצו מתוך אחת המשאיות הצבאיות מחבלים חברי ארגון "הג'יהאד החדש" וחיסלו ביריות את סאדאת בעת שישב על בימת הכבוד וצפה במצעד.
נכון. כשבוע לאחר ההתנקשות בסאדאת נתמנה סגנו במקומו, שמו הוא: מוחמד חוסני סייד סייד אבראהים מובארק.
מאז ועד היום הוא מחזיק בתפקיד נשיא מצרים, והוא נחשב לאחד המנהיגים החזקים והמשפיעים במזרח התיכון.