נכון. העולים הגיעו בשלבים אחדים, במבצע ארוך ומסובך שהתרחש בארצות וביבשות שונות, בים, באוויר וביבשה. עד סוף 1981 הגיעו לישראל 1,400 עולים, עד אמצע שנת 1984 עלו כ־7,000 עולים,
ו־8,000 עולים נוספים עלו עד חודש ינואר 1985.
נכון. יהודי אתיופיה נאלצו ללכת ברגל דרך ארוכה של מאות קילומטרים עד למחנות זמניים בסודן. מסודן היו אמורים לעבור לאירופה ומשם – לישראל. הדרך הייתה קשה ומסוכנת: היהודים היו נתונים להתקפות של שודדים, משטרה וצבא. הצועדים סבלו מרעב ומצמא, מהליכה קשה בשמש, ממחלות, מזיהומים ומתשישות. מעריכים שכ־4,000 יהודים נפטרו בדרך לסודן. גם בסודן עצמה היה צורך להמתין לפינוי שבועות, חודשים ולעתים שנים בתנאים קשים ביותר.
נכון. יהודים שרצו לעלות לארץ, היו צריכים להגיע בכוחות עצמם לסודן, שנמצאת על הגבול עם אתיופיה. בסודן התארגנו היהודים במחנות זמניים. משם עברו לקניה ואז לישראל. לכך היה צורך בהסכמה של סודן – מדינה מוסלמית שלישראל לא היו קשרים אִתה. סודן הסכימה להעלים עין מהמבצע, בתנאי שיישאר סודי. הדלפה לעיתונות הישראלית על המבצע הביאה להדחת נשיא סודן משלטונו. הנשיא החדש, שחשש מתגובת מדינות ערב, אסר להמשיך את המבצע.
נכון. יהודי אתיופיה לא ידעו עד המאה ה־19, שיש עוד יהודים בעולם מלבדם. הם חיו בקהילה מסוגרת ושימרו מנהגים ומסורות יהודיות במשך אלפי שנים. למעשה, הם שימרו את היהדות של תקופת בית ראשון אך לא מעבר לכך. למשל, קיימו חגים המוזכרים בתורה, שמרו על השבת, על הכשרות ועל מנהגי נישואין וגירושין. יהודי אתיופיה לא ידעו עברית כלל. את התפילות אמרו בשפת הגעז, שהיא השפה החבשית העתיקה, וביום־יום דיברו אמהרית או טיגרית – שפות המקום.