באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. בשנת 1985 חל שינוי במטבע הישראלי. השקל החדש החליף את המטבע הקודם, אשר אף הוא נקרא 'שקל'. שקל חדש אחד שווה 1000 שקלים ישנים.
נכון. בשנות ה־80 של המאה ה־20 הייתה הכלכלה הישראלית במצב קשה של מיתון ואינפלציה. פירוש הדבר שערך הכסף ירד בקצב גבוה מאוד. תארו לעצמכם שכיכר לחם אחד עלה 1,600 שקלים! בשיא המשבר ירד ערך הכסף ב־400% בשנה. כלומר, שקל אחד בתחילת השנה היה שווה רק 25 אגורות בסוף השנה. התוצאה של תהליך כזה הייתה שהמחירים עלו כל הזמן. אחד הצעדים שנקטה הממשלה כדי להתמודד עם הבעיה הייתה להחליף את המטבע. כעת, שקל חדש היה שווה בערכו ל־1000 שקלים ישנים.
נכון. כל מחיר בשקלים ישנים יש לחלק ב־1000 כדי לקבל את המחיר החדש בשקלים חדשים.
נכון. לפני השקל היו מטבעות נוספים: השקל הישן החליף את הלירה הישראלית, והלירה הישראלית החליפה את הלירה הארץ־ישראלית (לירה א"י) שהייתה המטבע הראשון עם קום המדינה. לעיון נוסף בהיסטוריה של המטבעות תוכלו להציץ באתר בנק ישראל.
נכון. ברבים מן המטבעות שהוטבעו במדינת ישראל נוכל לראות סמלים וציורים בהשפעת מטבעות עתיקים שרווחו בארץ־ישראל. מטבע השקל החדש מציג ציור של פרח השושן, שהופיע על מטבע מן התקופה הפרסית (המאה ה־3 לפני הספירה). בתקופה זו נקרא חלק מהאזור של ארץ־ישראל בשם "יהד".