באדיבות אוסף התצלומים הלאומי
נכון. האדם המופיע בתמונה הוא חבר הכנסת לשעבר נתן שרנסקי. הוא נולד באוקראינה למשפחה יהודית ציונית ופעל רבות לעליית יהודים לארץ ישראל. באותו זמן שלט המשטר הקומוניסטי בברית המועצות, ועידוד הציונות היה דבר אסור. בעקבות כך נתן שרנסקי נעצר ונשפט בתואנה שהוא בגד בברית המועצות, ונידון ל־18 שנות מאסר, אך לאחר 9 שנים הוא השתחרר במסגרת חילופי מרגלים וקיבל אזרחות ישראלית.
נכון. את מדליית הזהב של הקונגרס קיבלו נתן שרנסקי ואשתו בשנת 1986 בארה"ב, בהוקרה על מפעלם למען זכויות האדם. בשנת 2006 קיבל את מדליית החירות הנשיאותית בגלל התרומה הרבה שלו למען הדמוקרטיה והשלום.
נכון. נתן שרנסקי הקים את מפלגת "ישראל בעלייה", שהייתה מפלגתם של העולים מברית המועצות וייצגה אותם בכנסת. בשנות ה־90 הייתה עלייה נרחבת מברית המועצות, ועד שנת 1996 עלו לארץ למעלה מ־600 אלף יהודים. ברוסיה החל משבר כלכלי, פרצו גלי אנטישמיות, וארה"ב סגרה את שעריה בפני זרם העולים בלחץ ממשלת ישראל. לכן היהודים בברית המועצות החלו לעלות לארץ.
נכון. הגל הגדול של העלייה מברית המועצות גרם למחסור חמור בדיור, בעיקר בגוש דן. עקב כך הוקמו כ־430 אתרי קרוואנים בכל רחבי הארץ, כשהגדול בהם היה בבאר שבע. מרבית העולים היו בעלי השכלה גבוהה, ולרובם היו מקצועות, ולכן הם השתלבו בכלכלה בישראל. אך בגלל המספר הרב של העולים לא היו מספיק מקומות עבודה לכולם, ולכן הרבה עולים עבדו בעבודות פשוטות אף שהיו בעלי מקצוע.
נכון. המאפיין הייחודי של עלייה זו הוא שהעולים בחרו לשמור על תרבותם וזהותם ולא להיטמע לגמרי בקרב הציבור הישראלי. במהלך הזמן נעשו מאמצים שונים לגשר בין התרבויות ובין העולים החדשים ותושבי הארץ, כמו הקמת תאטרון "גשר" המציג בשתי שפות – עברית ורוסית. כיום העולים השתלבו בכל תחומי החיים בארץ, והם חלק בלתי נפרד מתושבי הארץ, אם כי רבים מהם שומרים גם על שמותיהם, על לשונם ועל תרבותם הרוסית.