נכון. באוגוסט 2001 התפוצץ מחבל מתאבד מארגון ה"חמאס" במסעדת סבארו שנמצאת במרכז ירושלים. זהו אחד הפיגועים הקטלניים ביותר שקרו במהלך השנים. בפיגוע נהרגו 15 אזרחים, ומאות נפצעו. פיגועים נוספים רבים התרחשו במהלך שנת 2001 וגם לאחריה, במסגרת אינתיפאדת אל־אקצה, המכונה גם האינתיפאדה השנייה.
נכון. האינתיפאדה החלה לאחר כישלון שיחות השלום בין ישראל לפלשתינאים שנערכו בקמפ־דיוויד בארה"ב. בערב ראש השנה תשס"א ביקר אריאל שרון, ששימש אז ראש האופוזיציה, בהר הבית. מתפרעים החלו ליידות אבנים על מתפללים בכותל המערבי ונוצרה במקום מהומה רבה עד שהמשטרה הגיעה ופינתה את המתפללים. כך פרצה האינתיפאדה שהתפשטה במהירות להתפרעויות בכל רחבי הארץ. במהלך השנים שלאחר מכן החלו גם פיגועי טרור כנגד אוכלוסייה ישראלית.
נכון. במדינת ישראל נוצר משבר כלכלי בעיקר בגלל התקציבים הגדולים שהוקצבו לביטחון ולצבא וירידת התיירות בארץ מסיבות ביטחוניות. גם ברשות הפלשתינאית המצב הכלכלי היה חמור. כחלק מדיכוי הטרור אצל הפלשתינאים, ישראל הטילה לחצים כלכליים עליהם, כמו איסור לעבוד בשטח ישראל, סירוב להעביר כספי מסים לרשות הפלשתינאית, איסור להעביר סחורות מהרשות לנמלי הים והאוויר של ישראל, ועוד רבים אחרים.
נכון. בשנת 2002 בוצע טבח במלון "פארק" בנתניה בליל הסדר, שבו נהרגו 30 ישראלים ונפצעו מאות. פיגוע זה גרם לדחיפה העיקרית לצאת במבצע צבאי הנקרא "חומת מגן" נגד הפיגועים בישראלים. במבצע זה נכנסו כוחות צה"ל לערים הפלשתינאיות: רמאללה, שכם, ג'נין ובית לחם ולכדו מחבלים וחומרי נפץ. כמו כן יאסר ערפאת, ראש הרשות הפלשתינאית, נתפס והושם בבידוד.
נכון. בשנת 2004 החלה מדינת ישראל בבניית גדר ההפרדה סביב השומרון. הגדר מנעה הסתננויות של מחבלים לתחומי ישראל. דבר זה עזר לירידה רבה במספר הפיגועים שבוצעו בשטח ישראל. נוסף על כך עזרו גם מבצע "חומת מגן" ופעולות שונות של צה"ל למנוע פיגועים. עם זה, עד היום מתרחשים פיגועים, והיחסים בין ישראל לבין הרשות הפלשתינאית עדיין לא באו על פתרונם.