נכון. למורים בישראל יש שני ארגונים עיקריים המגינים על זכויותיהם: ארגון המורים והסתדרות המורים. באוקטובר 2007 ארגון המורים החל בשביתה כדי לשפר את תנאי העבודה של המורים. כ־40 אלף מורים הפסיקו לבוא לבתי הספר העל-יסודיים וללמד את התלמידים. משרד האוצר האחראי על הכספים במדינה, ניסה להגיע להסדר עם ארגון המורים אך לא הצליח. גם שרת החינוך, יולי תמיר, ניסתה לתווך ביניהם בלא הצלחה.
נכון. ארגון המורים ארגן הפגנות גדולות ברחבי הארץ. זכורה במיוחד הפגנת ענק שהתקיימה בכיכר רבין בתל אביב, ובה השתתפו כ־100 אלף מפגינים. בהפגנה זו הושמע גם המנון שחובר במיוחד בשביל המורים. רוצים לשמוע את ההמנון? לחצו כאן.
נכון. השביתה הארוכה נועדה לשפר את תנאי עבודתם של המורים ואת תנאי הלמידה של התלמידים: המורים דרשו להעלות את שכרם, להפחית את מספר התלמידים בכיתות ולהוסיף תקציב לשעות לימוד נוספות. המורים טענו ששיפור בשכר ובמעמד של המורה יכול לגרום לאנשים טובים לבחור במקצוע ההוראה.
נכון. רק בדצמבר 2007, אחרי חודשיים שלמים של שביתה, הסתיימה שביתת המורים. זו הייתה השביתה הארוכה ביותר בהיסטוריה של מערכת החינוך בישראל. כעשרה ימים לפני סיום השביתה הוציא בית הדין לעבודה צווי מניעה כנגד המורים, שמחייבים אותם לחזור לעבודה עד לאחר חופשת החנוכה. במהלך החופשה נערכו דיונים בין ארגון המורים למשרד האוצר, ולבסוף הם הגיעו לפשרה וחתמו על הסכם שבו בין השאר יעלו את שכר המורים. באותו יום חזרו המורים ללמד בבתי הספר.