צילום: איציק אדרי
נכון. תל תל-אביב חגגה בשנת 2009 מאה שנים להקמתה. שנת 1909, שנת הקמתה של השכונה העברית "אחוזת בית", נחשבת לשנת הייסוד הרשמית של תל תל-אביב. השכונה שקמה התאחדה עם שכונות נוספת, מקצתן ותיקות יותר, ומאוחר יותר התאחדה עם העיר יפו. כיום היא מרכז תרבותי, כלכלי וחברתי.
נכון. תל- אביב הייתה העיר היהודית הראשונה שהוקמה על ידי התנועה הציונית, ולכן היא מכונה "העיר העברית הראשונה". לאורך אלפי שנים, התגוררו יהודי ארץ ישראל בעיקר בערים העתיקות ירושלים, חברון, צפת וטבריה. רק במהלך המאה ה-19, החלו לקום שכונות מחוץ לערים העתיקות (לדוגמה, שכונת משכנות שאננים בירושלים), קמו מושבות וקיבוצים, וקמה גם עיר חדשה: תל- אביב.
נכון. מאיר דיזנגוף היה ראש הוועד של שכונת "אחוזת בית". בשנת 1934, כאשר הפכה תל- אביב לעיר, נבחר מאיר דיזנגוף לראש העירייה הראשון. הוא כיהן בתפקיד זה עד יום מותו, בשנת 1936. הוא אהב את העיר ועודד את בנייתה ופיתוחה. מסופר, שבכל יום היה רוכב על סוסתו ברחובות העיר, לבדוק מה מצבה. עוד בחייו, נקרא אחד הרחובות הראשיים בעיר, "רחוב דיזנגוף", על שמו. במסגרת חגיגות מאה שנה לתל- אביב, הוצב בשדרות רוטשילד פסל של מאיר דיזנגוף רוכב על סוסתו.
נכון. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2009, חיים בתל- אביב 393,900 תושבים. תל- אביב היא העיר השנייה בגודלה בישראל מבחינת מספר התושבים (העיר הראשונה היא ירושלים, עיר שבה מתגוררים קרוב ל-- 800 אלף תושבים). מכיוון שתל- אביב היא מרכז עסקי, אנשים רבים באים לעבוד בה על אף על פי שאינם מתגוררים בה, וכמחצית מן העובדים בתל--אביב חיים מחוץ לה.