על הגובה > סבבה > מידע סביבתי > שטחים פתוחים > שטחים פתוחים מהם?

כאן לא בונים!

התבוננו באלבום התמונות של הוריכם ובאלבום של סבכם וסבתכם: איך נראה נוף ילדותם? איך נראתה שכונת המגורים שלהם – כמה בתים עמדו אז ומה היה ביניהם?
מה מרגישים האנשים החיים בסביבה עירונית צפופה ואפורה שאין בה מרחבים ירוקים? מה החשיבות של השטחים הפתוחים לאיכות החיים שלנו בעידן המודרני?
איך אנחנו פוגעים בנוף הטבעי סביבנו? האם יש דרך לשלב פיתוח של סביבה טכנולוגית יחד עם שמירה על הנוף הטבעי? מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשמור על השטחים הפתוחים בסביבה, ומה כל אחד מאיתנו יכול לתרום למען טיפוח ושימור הטבע באזור המגורים שלנו?

 

מה ערכם של השטחים הפתוחים ומה הם תורמים לחיים שלנו? היכן יש שטחים פתוחים בישראל? מה חשיבותם של השטחים הפתוחים בתוך הערים?  

 

מתי לאחרונה ראיתם את קו האופק? האם יצא לכם לצאת מהבית, בלב העיר, ולראות מרחב פתוח ללא בניין, כביש או מפעל?

 שטח פתוח הוא שטח שאינו בנוי, כלומר: שדה בור, חוף ים, שמורת טבע, פארק ואף שדה חקלאי. ואצלנו בארץ? - בארצנו הקטנטונת מרחבים הם נכס יקר, ושטחים פתוחים - כלומר, מרחבים לא בנויים - הם ממש אוצר!

שטחים פתוחים: ריאות ירוקות וקצת אוויר לנשָמָה

 

ריאות ירוקות ועורקים ירוקים

 

שמורות טבע, גנים לאומיים, יערות של הקרן הקיימת לישראל, שטחים חקלאיים ושטחים אחרים לא מעובדים - כל אלה הם שטחים פתוחים, הנקראים גם ריאות ירוקות.
גם בתוך האזורים הבנויים יש שטחים פתוחים - "עורקים ירוקים". אלה הם הפארקים והגנים, הכיכרות ושטחי החיץ, המשמשים לנוי, לנופש ולשעשוע.

 

פתוח לכול
החורשה שבקצה הרחוב, הפארק הציבורי, השדות שמפרידים בין היישוב שלנו ליישוב השכן, שטחי החולות הסמוכים לחוף הים, השטחים הפתוחים האחרים -
האם צריך אותם? מדוע?
ומי בעצם צריך אותם?

 

 

סביבות
על האתר
כלים
שתפו