על הגובה > סבבה > מידע סביבתי > מפגעים בסביבה > התמודדות עם בעיית הרעש

פתרונות טכנולוגיים לבעיית הרעש

  טכנולוגיה בשירות הסביבה

איך ניתן למנוע את פגיעת הרעש?

פתרון > בעיה > פתרון
יש אנשים המדברים על "צדדיה השליליים" של הטכנולוגיה ומאשימים אותה בהרס הסביבה ובזיהומה. אך הטכנולוגיה והמוצרים הטכנולוגיים הם פירות של מחשבה ותבונה. הטכנולוגיה היא דרכו הייחודית של האדם לענות על צרכים ולפתור בעיות כדי לשפר את חייו. נכון הדבר שלפעמים פתרון של בעיה אחת מעורר בעיה אחרת, לדוגמה: פתרון לאריזת מזון לצורך הובלתו ומכירתו, הרחק מהשטחים החקלאיים שבהם הוא גדל, יצר בעיה חדשה: שימוש בחומרי גלם רבים לצורך ייצור אריזות וזיהום הסביבה בפסולת. אך גם כדי לפתור את הבעיות החדשות (שימוש מוגבר בחומרי גלם וזיהום הסביבה בפסולת) אפשר להיעזר בטכנולוגיה, כלומר להשתמש בתבונה שניתנה לנו כדי לתכנן ולבנות פתרונות מתאימים.


כמה פתרונות טכנולוגיים למניעה או לצמצום של רעש ממכשירים באזור המגורים
  • רעש ממזגנים ומערכות אוורור: התקנת מיגון אקוסטי המפחית את עוצמת הרעש שנגרם כתוצאה מהפעלת המזגן אל הרמה המותרת בתקנות. הצורה הנפוצה ביותר של מיגון אקוסטי למזגנים היא מעטפת אקוסטית מיוחדת המורכבת משלוש שכבות של חומרים ואמצעים מבדדים.
  • רעש ממכשירים חשמליים ביתיים, כגון: מערבלי מזון, מכונות להדחת כלים, שואבי אבק, מכונות כביסה וכדו'. בדרך כלל מנסים היצרנים לספק מכשירים מבודדים כנגד קרינת רעש (כך למשל למכונות הכביסה, הצבות אלסטיות פנימיות למניעת רעידות). תחזוקה שוטפת של מכשירי הבית חשובה להפחתה של עוצמת רעשיהם.
  • מכונות רועשות – אין להרכיב ישירות אל הקירות.
  • כלי נגינה: חלקם יוצרים רעש חזק הדורש התייחסות מיוחדת. ישנה מגבלה על שעות הנגינה במשך היום והלילה. ניתן למנוע בעיות על ידי טיפול מוקדם. לדוגמה, מומלץ להציב פסנתר על רגליות גומי ולהרחיקו במידת האפשר מהקיר.
    אם דייר מעוניין להכניס לביתו כלי נגינה רועש במיוחד, כגון מערכת תופים, דרוש חדר מבודד הכולל טיפולים אקוסטיים כגון הצבות אלסטיות, דלתות וחלונות בעלי איכות אקוסטית גבוהה.
צמצום רעש מתחבורה
- בניית קירות אקוסטיים בצידי דרכים סואנות. הקירות בולעים חלק מהרעש העולה מהכביש.


סביבות
על האתר
כלים
שתפו