על הגובה > סבבה > מידע סביבתי > מים ונחלים > זיהום מקורות מים

זיהום מים מחקלאות

טעם הפרי
האם אתם אוהבים את התפוח שלכם אדום, עסיסי ובלי תולעים? כדי לקבל יותר יבול חקלאי באיכות גבוהה משתמשים כיום בכמויות גדולות של חומרי דשן והדברה. חומרים אלה נספגים בקרקע, מחלחלים אל מי התהום ומזהמים אותם.
גם ענף גידול בעלי החיים גורם לזיהום מי התהום. ביוב ומי גשמים הנשטפים מרפתות ומלולים מכילים כמות עצומה של הפרשות בעלי החיים. נוזלים מזוהמים אלה נשפכים אל הנחלים ומחלחלים אל מי התהום וכך מזהמים את מקורות המים.

 

 

מניעת זיהום מחקלאות
מה קורה לחומרי הדברה ולחומרי דישון אחרי שהם "גמרו את העבודה"? לאן הולכות השאריות של החומרים הללו? האם שאריות אלו מסוכנות?

כמה אמצעים למניעת זיהום מחקלאות

  • קיימים סוגים רבים של חומרי הדברה וחומרי דישון. ניתן לפקח על השימוש בחומרים הללו, ולפסול באמצעות חקיקה את השימוש בחומרים רעילים.
  • ניתן לפתח חומרי דישון והדברה שמתפרקים לאחר זמן קצר לחומרים שאינם מסוכנים. ואז, כשחומרים אלה נשטפים על ידי הגשמים, הם כבר אינם רעילים ואינם מזהמים את מי התהום.
  • לוחמה ביולוגית: לצורך מלחמה בבעלי חיים המזיקים לחקלאות אפשר, במקום לפזר רעל, להשתמש בבעלי חיים אחרים שהם אויבים טבעיים של המזיקים. ניתן להחדיר את האויבים הטבעיים לשטח החקלאי ובאמצעותם להדביר את בעלי החיים המזיקים. כך נחסך השימוש ברעל ונמנע זיהום הסביבה ומקורות המים. לדוגמה, התנשמת היא עוף דורס שנוהג לצוד עכברים ומכרסמים שונים הפוגעים בשורשי הצמחים. באמצעות תנשמות ניתן לחסל את המכרסמים הללו, בלי להשתמש ברעלים שעלולים להגיע אל מי התהום ולזהם אותם.

 

סביבות
על האתר
כלים
שתפו